Tuesday, February 23, 2016

Kohupiima-ananassi purukook



Koogi küpsetas Kerli

 

Retsept

 

Põhi:

1 pk Juubelitordi pulbrit
8 spl jahu
200g võid

Kate:

2 pk kohupiimapastat (vanilje)
4 muna
3-4 spl suhkrut
125 g hapukoort
1 sidruni riivitud koor
1 purk konservananassi tükke/ külmutatud või värsekid vaarikaid/kirsse vms

Sega kokku jahu ja Juubelitordi pulber. Sulata või. Kalla sulavõi Juubelitordipulbri ja jahu segule. Sega, kuni moodustub puru. Kalla 2/3 purust koogi põhjaks küpsetuspaberiga kaetud pannile. Ülejäänud 1/3 purust pudista hiljem peale kohupiimakattele.
Sega kokku kohupiimapasta, hapukoor ja suhkur, riivitud sidruni koor. Lisa munad. Kalla segu põhjale, jaota peale ananassitükid ning järgi jäänud taignapuru.
Kata kook pealt küpsetuspaberiga. Küpseta 45 minutit temperatuuril 180 kraadi. Eemalada lõpus koogilt küpsetuspaber ning lase pealt veidi pruunistuda.

No comments:

Post a Comment