Wednesday, March 2, 2016

Kaks pitsat

Tainas:
1kg jahu
1spl peenikest meresoola
14g pärmi
(1spl suhkrut)
4spl oliiviõli
650ml leiget vett

Tee jahust ringikujuline "vall", vala keskele vesi, lisa meresool, pärm ja oliiviõli. Hakka aegapidi "vallist" jahu vee sisse segama. Lõpuks sõtku tainas korralikult läbi ja jäta tunniks kerkima.

Pitsakaste:
4 küüslauguküünt
basiilikuvarred ja -lehed
kaks purki konservtomateid (kooritud või purustatud)
sool
pipar
balsamiäädikas

Haki pannile küüslauk ja basiilikuvarred. Lisa basiilikulehed ja konservtomatid, maitsesta soola, pipra ja balsamiäädikaga. Seekord keetsin (keskmisel kuumusel) vähemalt pool tundi (kui mitte kauem), tuli välja parem, kui tavaliselt.

Pitsakate 1:
mozzarella
rukola
oliiviõli
sidrunimahl
sool
prosciutto sink

Rulli tainas, määri peale kaste. Lisa mozzarella, mõned basiilikulehed ja oliiviõli. Pitsa võiks olla ahjus u.10 minutit 250 kraadi juures. Küpsenud pitsale lisa rukolat, oliiviõli, sidrunimahla, soola ja paar viilu prosciuttot.

Pitsakate 2:
mozzarella
hakitud tšillit
sool
pipar
pancetta või prosciutto sink
oliiviõli

Rulli tainas, määri peale kaste. Lisa mozzarella, hakitud 1-poolteist tšillit, soola, pipart, paar viilu pancettat/prosciuttot ja oliiviõli. Küpseta u.10 minutit 250 kraadi juures.



3 comments:

  1. Maitsesin kahte erinevat pitsat ja mõlemad olid tõesti head. Põhi oli paraja paksusega ning eriti tahaks kiita kastet.

    ReplyDelete
  2. Mind jahmatas kokk Kristjani põhjalikkus - kõik komponendid enda valmistatud, kokku segatud ja küpsetatud. Suurepärane maitse. Suure põnevuse ja seejärel süütundetu aplusega sõin kaks viimast erinevat pitsalõiku ära. Aitäh!

    ReplyDelete
  3. Ma arvasin, et selliseid pitsasid saab ainult kuskilt uhkest pizzeriast. Kiitus!

    ReplyDelete